Hui vos parle de les activitats que he disenyat per a la unitat didàctica titulada Ací visc jo.
Totes elles estan pensades per a ser aplicades al segon cicle de la segona etapa de l'Educació Infantil, però si es dificulta o es fan més fàcils es poden portar a terme a qualsevol edat.
Estes activitats, per si no ho sabeu són les següents i estan classificades per:
- MOTIVACIÓ/PREPARACIÓ:
- La llegenda de la “Mocadorà”: com activitat introductoria a la unitat, veurem un conte comptat que es titula "La llegenda de la Mocadorà”, coincidint amb la festivitat del 9 d'octubre. Està pensada per a treballar-la en gran grup, ocupant 1 sessió només, de 45 minuts.
- La nostra “Mocadorà”: farem una manualitat relacionada amb l'activitat anterior, on es tracta de fer fruites amb plastilina i després les embolicarem amb un mocador per a regalar-ho a qui vullguem. Aquesta es treballarà de manera individual en 1 sessió de 45 minuts.
- CONSTRUCCIÓ DE SABERS I COMPETÈNCIES:
- Castell de Jaume I: com ja coneixem la història de Jaume I, donarem a cada xiquet i xiqueta els personatges dibuixats en un full perquè els pinten, després els retalle i per últim pegar-los a un palet depressor per convertir-los en titelles. Com ja s'ha dit es individual i ocupa 1 sessió de 45 minuts.
- “Teatret” de Jaume I: una vegada fets els titelles, representarem un xicotet teatre amb els titelles que hem creat i ho farem en gran grup, es a dir, tots junts. Dins d'una sessió de 45 minuts.
- Moros i Cristians: coincidint aquesta unitat amb les festes dels Moros i Cristians de la nostra localitat, en la sessió de música escoltarem cançons tradicionals, com per exemple marxes mores i cristianes, per a després reconeixer els instruments que hem escoltat. Esta activitat es treballarà en gran grup i durarà aproximadament 45 minuts.
- Ací estem i ací vivim: en aquesta activitat hauran d’identificar la Comunitat Valenciana en el mapa d'Espanya i buscar dins de la Comunitat Valenciana la nostra província i la localitat on vivim. En cada fitxa, els xiquets i xiquetes treballaran de manera individual, dins d'una sessió de 45 minuts.
- Busquem un tresor: en la sessío de psicomotricitat, farem un circuit planificat per a buscar el “Tresor de Jaume I”. De manera grupal, durant aquesta 45 minuts.
- SÍNTESI /CREACIÓ:
- Fem una paella: com activitats de manipulació i síntesi de tot el que hem vist, farem una paella. Primer, vorem la recepta i els ingredients amb els quals es fa una paella, després en un full amb el dibuix d’una paella, la pintaran i pegaran dins arròs colorejat i plastilina imitant els ingredients de diferents colors. Aquesta activitat l'explicació de la recepta es farà en gran grup i a continuació cada xiquets i xiqueta individualment faran la seua paella. Durant aquesta sessió 45 minuts.
- Brúixola: repartirem a cada xiquet i xiqueta un full amb el dibuix de la brúixola i amb cartolina retallaran la seua forma i després pegaran per dins el dibuix que'ls hem repartit i així tindran la seua pròpia brúixola. Es treballarà de manera individual. La sessió durarà aproximadament 45 minuts. Breument els explicarem a tots la seua funció i més endavant podran vore com s'utilitza.
- REFLEXIÓ I AVALUACIÓ:
- Gimcana: com a tasca final tots junts, dividits en xicotets grups, jugarem per a descobrir pistes i passar unes diverses proves. Dividirem els grups en quatre i cada grup serà un punt cardinal. A poc a poc els anirem proposant les proves que hauran de superar amb ajuda de la seua brúixola i cooperant tots junts. Cada prova té relació amb un joc tradicional valencià. Açò durant dos sessions, es a dir, un total de 1h i 30 minuts. Comptarem també amb l'ajuda de les famílies.
Espere així estiga tot més clar, de totes formes vos ficaré enllaços dins la carpeta recursos educatius, ahí trobareu un symbaloo que recull un poc tot el que podreu usar per aquestes activitats.
Si teniu algun dupte o voleu donar-me idees, deixeu comentaris.
Gràcies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada